Υλικά
½ κιλό μοσχάρι σε μερίδες
1 κιλό αντίδια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγών
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Αν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο.
Ζεματάμε τα αντίδια για 3' σε καυτό νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15' ή ώσπου να μαλακώσουν τα χόρτα. Ετοιμάζουμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
6 σχόλια:
Νατάσα,τι μου κάνεις πρωί-πρωί!!!
Το φαγητό αυτό είναι από τα αγαπημένα μου :) :)
Θέλω μια μεγάααααλη μερίδα.....
Στείλε καμιά μεριδούλα κατά δωωωωωωωω
Σμουάτςςςς
Trelainomai gia avgolemonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Εγώ δεν θέλω μια μεριδούλα, θέλω μια κατσαρόλα............ Τέλειο
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια...
Κοπιάστε να φάμε όλες μαζί....
Στέλλα, Αστέρι, Πόπη, Δήμητρα φιλάκιαααααα
ωραίο φαγάκι αλλά εκτός εποχής, περί ορέξεως όμως ουδείς λόγος!!!!
εμένα κράτα μου μεριδούλα πριν βάλεις αυγολέμονο :)
Δημοσίευση σχολίου