Υλικά
250 γρ. αμπελόφυλλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια τριμμένα
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ¼ κούπα βραστό νερό
χυμό από 1 ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ζεματάμε για 2'-3' τα αμπελόφυλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
(φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μισό λάδι).
Απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά και βάζουμε λίγη γέμιση.
Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.
Διπλώνουμε τα πλαϊνά.
Τυλίγουμε ελαφρά.
Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές. Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού.
Καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε.
Καλή σας όρεξη!!
5 σχόλια:
Αγαπημένο φαγάκι!!!!
Το λατρεύω!!
Οι φωτογραφίες σου τέλειες!!
Φιλιά!
Σ' ευχαριστώ πολύ Εύα!!!Κι εμάς μας αρέσει πολύ και ειδικά με γιαουρτάκι...
τα λατρευω αλλα μια φορα που τα εφτιαξα εμεινε το ρυζι αψητο...οποτε τα τρωω απο τη μαμα μου που ειναι σταθερη αξια!!!
ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ....!!!
eyxaristw teleies oi fwto !!
Δημοσίευση σχολίου