Υλικά
1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με 4 κ.σ. από το γάλα και το κονιάκ. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύ χυλό.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα και στο τέλος το βούτυρο. Ψήνουμε τις κρέπες στην ειδική συσκευή ή σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Αν οι κρέπες γίνονται χοντρές, αραιώνουμε το χυλό, προσθέτοντας λίγο γάλα.
Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου, με κάποιες μικρές παραλλαγές.
12 σχόλια:
Eω αδυναμία ΚΑΙ στίς κρέπες, γλυκιές και αλμυρές. Μόλις εχω χρόνο θα αναρτήσω μια συνταγή για κρέπες με κιμά και μπεσαμέλ που ειμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσουν!!
Φιλάκια
Μμμμμμμ ωραία συνταγή ακούγεται!!
Θα περιμένω Ριρή μου!!!
Φιλάκια
Έτσι περιπου τις κανω κι εγω... αλλα δεν βαζω το κονιακ... θα το δοκιμασω κι ετσι...
Φιλακια
Ελπινίκη πίστεψε με δεν το καταλαβαίνεις το αλκοόλ...Δοκίμασε το...
Φιλάκια xxxx
Λατρεύω τις κρέπες σε όλες τις παραλλαγές, κυρίως όμως τις αλμυρές.
Το κονιάκ, δίνει άρωμα στην κρέπα, μην το φοβηθείτε.
Εμένα Ρούλα μου μού αρέσουν και οι γλυκιές και οι αλμυρές..Όλες δηλαδή, χαχαχα :):):)
Όντως το κονιάκ τις κάνει πιο αρωματικές...
Φιλάκια xxx
Έμεινε για μένα?
ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΡΕΠΕΣ,
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ!
ΦΙΛΙΑ!!!
Πόπη μου μην ανησυχείς, πάντα κάνω παραπάνω για να φτάσουν...:):):)
Κόπιασε...
Γεωργία μου καλή σου επιτυχία!!!
Φιλιά xxx
po po ti selida!!! thelo kai tis krepes kai to solomo kai tis piperies!!!!! me tin antitheti seira, prota tis piperies meta to solomo kai telos tis krepes me mpoliki merenda parakalo!!!
χαχαχα Φοίβη διάλεξες βλέπω το μενού σου...Καλή όρεξη!!!!
Δημοσίευση σχολίου