Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Ρυζόγαλο καραμελιζέ



Υλικά

4 φλ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο 
½ φλ. ρύζι Καρολίνα
1 ½-2 φλ.νερό
1 πρέζα αλάτι
¾ φλ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. κούσταρ πάουντερ
2 βανίλιες
1 ξύλο κανέλας
καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε.
Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσουν, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Κρατάμε στην άκρη ½ κούπα γάλα και διαλύουμε σ' αυτό το κούσταρ πάουντερ και την βανίλια.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10'-15'.
Προσθέτουμε στο μίγμα το γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολάκια.
Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια του ρυζόγαλου με την καστανή ζάχαρη και βάζουμε τα μπολάκια στο γκριλ ή για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε φλόγιστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget