Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κοτόπιτα



Υλικά για 12 κομμάτια

2 φύλλα σφολιάτας
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο και ψιλοκομμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο που σας περίσσεψε) 
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.


Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.


Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη στη φωτιά.

Προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.


Αφήνουμε λίγο την γέμιση να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και χαράζουμε.

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 180oC για 40'-45' ή ώσπου να ροδίσει..



Καλή σας όρεξη!!! 

2 σχόλια:

christin είπε...

μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ...
αυτο κι αν φαινεται πεντανοστιμο!!!!!!!!!! αχ βρε νατασα τι μας κανεις και εχουμε αδυναμια στις πιτες...αααχ!!!!

Μarion, είπε...

Ωραιότατη πιτούλα.
Μπράβο Νατάσα, γειά στα χέρια σου :)