1 κιλό αλεύρι
2 φλ καλαμποκέλαιο
½ κεσεδάκι μαργαρίνη λιωμένη
2 φλ ζάχαρη
1 ½ φλ χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ κ.γλ σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ φλ του ελλ. καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κονιάκ, το αλάτι, τη σόδα διαλυμένη στο μισό χυμό, το ξύσμα και το μπέικιν διαλυμένο στον υπόλοιπο χυμό.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Πλάθουμε κουλουράκια, τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170oC για 15'-20'.
7 σχόλια:
καλημέρα!
μπορώ να έχω 2-3 για τον καφέ μου? :-)
Γρήγορα, νόστιμα και μοσχυμυριστά!!!!
Βουτάω 5-6 χεχεχε
Φιλάκια
Πάρτε κορίτσια...πάρτε όσα θέλετε!!
Καλημέρα!!!!
Καλημέρα Νατασακι!
Για να σου δώσω οδηγίες για το βραβείο θα σε χρεώσω με 5 κουλουράκια χαχαχα!
Λυπών κάνεις ανάρτησή το βραβείο όπως το έχω κάνει και εγώ ( όπως τις συνταγές μας) το χαρίζεις κι εσύ σε 10 blog φίλους σου στους οποίους θα γράψεις το όνομα και το λινκ τους, όπως έχω κάνει και εγώ και θα γράψεις και ποιος στο χάρισε όπως έχω κάνει κι εγώ.
Στη φώτο που έχεις βάλει στο πλάι εκεί που λέει να γράψεις μια λεζάντα θα γράψεις από που το απόκτησες.
Τώρα όλα αυτά που σου λέω δεν είναι για να γράψεις για μένα αλλά έτσι το κάνουμε όλοι. Αν κάτι δεν κατάλαβες πες μου.
Φιλάκια πολλά!!!
Σ' ευχαριστώ και πάλι για το βραβείο Λιζάκι μου και για τις οδηγίες. Νομίζω ότι τις κατάλαβα. Θα το ετοιμάσω και θα το αναρτήσω. Πάρε τα 5 κουλουράκια σου τώρα...χαχαχαχα
Φιλάκιααααα
μας κακομαθαίνετε!!!!!!
Έτσι πρέπει...έτσι...:):):)
Δημοσίευση σχολίου