Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
αλάτι
καρίνο ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και το στραγγίζουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας κόβουμε το κόκκαλο του στήθους στη μέση και ανοίγουμε το κοτόπουλο στα δύο. Το γυρίζουμε από την πλευρά που είναι η πέτσα και το πιέζουμε πολύ με τα χέρια ή με την βοήθεια του πάτου μιας κατσαρόλας, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτό. Το αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με το ελαιόλαδο, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλη νύχτα.
Το κλείνουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου μας με ένα ταψάκι από κάτω για να μην τρέχουν υγρά. Ψήνουμε στο γκριλ για 15' και από τις δυο πλευρές. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε το κοτόπουλο από την μέσα μεριά και ψήνουμε για άλλα 15'. Το γυρίζουμε τέλος από την πλευρά που είναι η πέτσα και ψήνουμε άλλα 15'. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, κόβουμε ένα λεμόνι στα δύο και το βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο να ψηθεί.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο κοτόπουλο ότι θέλουμε όπως μπούκοβο, ξύσμα λεμονιού, μουστάρδα κλπ. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να το ψήσουμε στα κάρβουνα, χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Την ιδέα την πήρα από εδώ.
12 σχόλια:
Καλά εεε μου έτρεξαν τα σάλια χιχιχι και δεν έχω φάει τίποτααααααααααα σλουρπππππππ!!!!!!
Έλα να φάμε μαζί Αστεράκι μου!!!
Νατάσα μου απλό και λαχταριστό!Και χορτάτος να είσαι μια λιγούρα θα σε πιάσει.....
Επιτέλους!!!ενα φαγητό να φάω και εγώ χωρίς τύψεις!!Ευχαριστώ Νατάσα!!
Μάρα μου όντως έτσι είναι!!!
Φιλιά
Ριρή μου καλή σου όρεξη λοιπόν, χωρίς τύψεις...
Φιλάκια
Πολύ ωραία η ιδέα και το κοτόπουλο πολύ λαχταριστό!
Για έλα από μένα να παίξεις ένα παιχνιδάκι:)
Μαίρη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!!!
Φιλάκια πολλά
νατασααααααααααααα.. πολυ ωραια ιδεα ..
μια απορια.. το ψηνουμε με το αλουμινοχαρτο για τα 15 πρωτα λεπτα .. μετα για την υπολοιπη μιση ωρα που το ψηνουμε ειναι παλι τυλιγμενο ή ανοικτο το αλουμινοχαρτο?...
φιλακιαααααααα ζουζουνααααα...
Λοιπόν...το ψήνουμε μέσα στο αλουμινόχαρτο για 15' για κάθε πλευρά. Μετά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πάλι 15' και από δύο πλευρές. Σύνολο δηλαδή 1 ώρα, μισή μέσα στο αλουμινόχαρτο και μισή εκτός...
Καλή επιτυχία!!!
Φιλάκιαααααααα
το κοτόπουλο το τρώμε όπως κι αν είναι μόνο ωμό γλυτώνει!!
τώρα με τόσα καλούδια που το περιποιήθηκες θα το αφήσουμε;
καλα το κοτοπουλακι σου ειναι σουπερ
μας βλεπω να την δοκιμαζουμε τωρα στα κοντα
αν θες περνα να παρεις το παιχνιδι σου
Δημοσίευση σχολίου