Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Τσομπλέκι

Κοκκινιστό με πατάτες και λαχανικά στο πήλινο...


Υλικά για 3 μεγάλες μερίδες

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες
1 κ.σ. καρίνο (προαιρετικά)
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες
1 μεγάλο κολοκύθι σε ροδέλες
2 μελιτζάνες σε ροδέλες
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 κομμάτια φέτα


Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε την σάλτσα, πιπέρι, καρίνο και σκεπάζουμε το κρέας με βραστό νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να μείνει η σάλτσα μόνο με το λαδάκι της. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλάτι.
Αλατίζουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε να σταθούν σε τρυπητό για μια ώρα περίπου. Τις ξεπλένουμε καλά, τις στύβουμε με τα χέρια μας να φύγει το νερό, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια του λαδιού και τις αλατίζουμε.
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια και τα βάζουμε κι αυτά σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν. Τα αλατίζουμε επίσης.
Αλείφουμε τις πιπεριές με λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές. Για να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα, τις βάζουμε μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και τις αφήνουμε για μερικά λεπτά να "ιδρώσουν".
Σε ατομικά πήλινα σκεύη στρώνουμε τα υλικά μας με την εξής σειρά : φέτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, κρέας, μελιτζάνες, πατάτες.
Σκεπάζουμε τα σκεύη μας και τα βάζουμε στους 180oC για περίπου 15'. Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε με προσοχή. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.





6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νατασα μου,φοβερο φαινεται!τι ειναι το καρινο????αυτο το μιγμα που ειναι για κοτοπουλο?για πες,θελω να το μαγειρεψω αυτο το φαγητο!
ace

Ξανθή είπε...

Καλή χρονιά!! Υπέροχο φαγητό, η ονομασία είναι τοπική;;;ποιας πόλης;;

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

ace Καλή Χρονιά!!Το καρίνο είναι ακριβώς αυτό το μείγμα. Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις!

Ξανθή Καλή Χρονιά και σε σένα!!Δεν ξέρω από που προέρχεται αυτή η ονομασία. Τη συνταγή την βρήκα σε ένα παλιό μου τετράδιο με συνταγές, δεν θυμάμαι από την βρήκα...

Kitchen Stories είπε...

Εξαιρετικά μαγειρεμένο φαγητό.
Να είσαι καλά Νατάσα μου, να μας δίνεις νόστιμες ιδέες!

Φιλί
Ζ.

Elpiniki είπε...

Πολύ νοστημο φαινεται! Γεια στα χερια σου!

Αγγελικη Ν είπε...

Καλή χρονιά Νατάσα! Πολύ μου άρεσε το φαγητό σου! Υπέροχη παρουσίαση το πιάτο!