Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κολοκυθοανθοί τηγανιτοί



Υλικά

10 κολοκυθοανθούς
150 γρ. φέτα τριμμένη
50 γρ. γκούντα τριμμένο
1 αυγό
πιπέρι (προαιρετικά)

Για τον χυλό

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
νερό όσο χρειαστεί

Εκτέλεση

Πλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε προσεκτικά τον στήμονα μέσα από το λουλούδι. Αν θέλουμε κρατάμε το κοτσάνι για λόγους αισθητικής. Τα  τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.


Για την γέμιση, ανακατεύουμε τη φέτα, το γκούντα, το αυγό και το πιπέρι.


Γεμίζουμε με προσοχή ένα-ένα τα λουλούδια.


Βάζουμε όλα τα υλικά για τον χυλό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε έναν μάλλον πηχτό χυλό.



Βουτάμε ένα-ένα τα λουλούδια στο χυλό και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.



Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια του λαδιού.



Καλή σας όρεξη!!!

5 σχόλια:

stella είπε...

Νατάσα μου αυτοί οι "ανθοί" είναι για το βάζο,όχι για το στομάχι!!!!!!!
Τέλεια εμφάνιση και από γεύση, φαντάζομαι........
Καταπληκτικοί!!!!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια!!!
Είναι όντως πεντανόστιμοι!!!

Μarion, είπε...

Nατάσα είναι πιατο ζωγραφιά.
Πολύ ωραία τα έκανες.

Με τυριά δεν τους εχω φαει τους κολοκυθοανθούς. Μόνο γεμιστούς με ρύζι
Μπράβο σου :)

Μarion, είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!!!
Την επόμενη φορά να τους δοκιμάσεις με τυρί, είναι φανταστικοί.