Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Γαλατόπιτα ξυπόλητη


Υλικά

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
225 γρ. ζάχαρη
750 ml φρέσκο γάλα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 αυγά

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.


Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη βανίλια και το σιμιγδάλι σιγά-σιγά σαν "βροχή", ανακατεύοντας συνεχώς.


Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.


Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε γρήγορα.


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.



Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30', ανάλογα το φούρνο.



Συμβουλή: Καταναλώνεται καλύτερα την ίδια μέρα.

3 σχόλια:

christin είπε...

ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΙΤΟΥΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΠΑΛΙ???!!!!!!!!!! φαινεται τοσο πολυ νοστιμη!!!!!!!!!!! πολλα συγχαρητηρια Νατασα μας!!!

christin είπε...

καλημερα Νατασα, μπορεις να μου πεις σε παρακαλω αυτα τα υλικα της γαλατοπιτας για τι ταψακι αντιστοιχουν? τι νουμερο? ευχαριστω πολυ

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Χριστίνα βγαίνει ένα πυρέξ με διαστάσεις 30x20 εκ. Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!!!