Υλικά για 2 μερίδες
200 γρ. πέννες ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε
15 γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
½ κύβο κοτόπουλου
½ φλ. λευκό κρασί
4-5 ποτήρια βραστό νερό, ανάλογα αν τα θέλετε al dente ή καλοβρασμένα
φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι, την πάπρικα και αλάτι με προσοχή.
Βγάζουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο σκεύος μας το βραστό νερό και μόλις πάρει βράσει, ρίχνουμε τον κύβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ζυμαρικό μας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Όταν τα ζυμαρικά απορροφήσουν όλο το νερό βάζουμε πάλι τις γαρίδες μέσα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!
Συμβουλή: Σερβίρετε με μπόλικη τριμμένη φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου