Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σπιτικό φύλλο σφολιάτας


Υλικά για 2 φύλλα

1 ¼ κούπας χλιαρό νερό
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
3-4 κ.σ. σπορέλαιο
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη, σαν κρέμα όχι τελείως υγρή

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαργαρίνη για 8'-10' μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή και λεία. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 60' να ξεκουραστεί.


Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό στρόγγυλο φύλλο. Αλείφουμε καλά με την μαργαρίνη και διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο. 



Αλείφουμε ξανά και επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα. Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.




Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε χοντρό φύλλο. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτουμε με την γέμιση και στρώνουμε επάνω το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε, αλείφουμε με σπορέλαιο και ψήνουμε.


Η συνταγή, με κάποιες μικροαλλαγές, είναι της κ.Αλεξιάδου.

4 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Μπράβο κοριτσάκι!
Ωραίο φύλλο
Καλημέρα

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστό! Δεν έχω ανοίξει φύλλο ποτέ. Λες να ξεκινήσω με τη σφολιάτα;-)

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Γιατί όχι? Το φύλλο αυτό είναι τόσο βελούδινο που θέλεις να παίζεις μαζί του... δεν θα σε παιδέψει καθόλου στο άνοιγμα. Δοκίμασε το Μαίρη μου!!!
Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή σας μέρα κορίτσια!!!!!!!!

elen είπε...

Δεν συγκρίνεται με τίποτε το σπιτικό φύλλο με αυτό του εμπορίου. Είναι τέλειο!! αξίζει τον κόπο.