Κλασική και αγαπημένη γεύση η σπιτική σπανακοτυρόπιτα...
Εσείς την ψηφίσατε και εγώ σας την κερνάω....
Υλικά
1 δόση σπιτικό φύλλο σφολιάτας
600 γρ. σπανάκι φρέσκο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
300 γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, το τρίβουμε με τα χέρια μας να μαραθεί και το στίβουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε και λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο.
Ψήνουμε στους 180oC, αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
5 σχόλια:
Γιάμι γιάμι σλουρπ, ένα κομματάκι θα το πάρω για πρωϊνό :)
Φιλιά
Καλημέρα
Πίτα με σπιτική σφολιάτα! Σλουρπ! Μου αρέσει που δεν το βράζεις το σπανάκι, εγώ τα μαγειρεύω συνήθως πριν!
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
Μαίρη παλιά κι εγώ το ζεματούσα αλλά πλέον όχι. Δοκίμασε το....
Λαχταριστή σπανακο-τυρόπιτούλα..
Γειά στα χέρια σου Νατάσα :)
Tι τέλεια που φαίνεται!!! Γεια στα χέρια σας!!!!μιαμ!
:))Καλό σ/κ!
Δημοσίευση σχολίου