Η κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιείται σαν γέμιση σε τούρτες, σε γλυκά όπως εκμέκ κανταϊφι, μιλφέϊγ, τάρτες κλπ αλλά τρώγεται και σκέτη ακόμα...
Υλικά
1 φλ. αλεύρι
¾ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
2 ½ φλ. γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5'.
Προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά στην κρέμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας, και αφήνουμε να κρυώσει.
9 σχόλια:
Νατάσα ωραιότατη η κρέμα σου.
Καλή σου μέρα :)
Καλημέρα Μαρία!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Εύκολη και με σίγουρη επιτυχία κρεμούλα για πολλές χρήσεις.
Ευχαριστούμε Νατάσα!!!!!!
Καλημέρα. Νόστιμη κρεμούλα, εύκολη και πάει παντού!!
Ωραιότατη κοριτσάκι! θα πάω λιγάκι να γλυκαθώ
Φιλάκια
νοστιμότατη! :-)
Κορίτσια καλημέρα σας!!!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Φιλάκιαααα
Μπράβο κοπέλα να μήν αγοράζουν έτοιμες!!!Και έχει πραγματικά πολλές χρήσεις με λίγο κακάο γίνεται και σοκολατένια,παίρνει αρωματικά ,βανίλια,μαστίχα και ότι φανταστούμε!
Φιλάκια!
Πολύ ωραίες οι ιδέες σου Εύα!!!
Δημοσίευση σχολίου