Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μακαρόνια με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο





Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο βίδες ή φιογκάκια ή πέννες ή χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
2 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 γρ. κασέρι παραδοσιακό σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα ρίχνουμε στη γάστρα.

Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο, τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Το αλάτι με προσοχή γιατί τα λουκάνικα είναι ήδη αλμυρά.

Προσθέτουμε πάνω από τα ζυμαρικά  τα λουκάνικα, ρίγανη, τα ντοματίνια και το κασέρι. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180oC για περίπου 20'.

Η παραπάνω συνταγή βασίζεται στην συνταγή του κ.Καλλίδη "Μακαρόνια στο χαρτί".

11 σχόλια:

cook είπε...

καλόοο!

Asteri (Maria) είπε...

Σλουρπππππ και πεινάωωωω

Elpiniki είπε...

Τελειο φαγακι και πολύ ομορφα παρουσιασμενο!

Ειρήνη είπε...

πωπω το λιγουρευτικα, πολυ ωραιο

Lila Xagorari είπε...

Μακαρονάκια στη γάστρα??? Και με λουκάνικο????
ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!

Kitchen Stories είπε...

Τρώμε χωρίς αντίρρηση και με γρήγορες πιρουνιές! :)

Μarion, είπε...

Tην είχα δει τη συνταγή του Καλλίδη Νατάσα μου. Ηταν πολύ ωραία.
Και η δική σου όμως είναι τέλεια. Μακαρόνια ναναι και όπως ναναι.
Καλο σ/κ

Conna είπε...

Υπέροχο Νατασούλα !!!!!!!!!

rita είπε...

τα εχω κανει στο χαρτι και ειναι φανταστηκα θα τα κανω και στη γαστρα προσοχη τα μακαρονια να μην ειναι πολυ βρασμενα κοριτσια

rita είπε...

το εχω κανει στη λαδοκολα ειναι πολυ καλο προσοχη κοριτσια τα μακαρονια να μην ειναι πολυ βρασμενα

Giorgos Varvakis είπε...

Φαγητό - εμπειρία !!!!!!
Εξαιρετικό πιάτο Νατάσα μου
Φιλιά πολλά
Καλημέρα