Υλικά
1 ½ – 2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κούπες χυμό λεμονιού (περίπου 10 λεμόνια)
παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο
Εκτέλεση
Διαλύουμε την ζάχαρη στο νερό και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγβράζουμε για 3'. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Μπορούμε να βυθίσουμε την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια, για να κρυώσει γρήγορα.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το σιρόπι. Φυλάμε τη λεμονάδα στο ψυγείο ως τη στιγμή που θα την σερβίρουμε. Βάζουμε όσο θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε για να μη λιώσει ο πάγος και αραιώσει το μίγμα.
Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου
10 σχόλια:
Πίνω όλη την κανάτα ευχαρίστως!!! Το ιδανικότερο με τη ζέστη που κάνει και σήμερα!!! Την δροσιά της να 'χεις!!!
Οτι πρέπει για τον καύσωνα.
Πολύ δροσιστικό και φρέσκο.
Κορίτσια μια παγωμένη λεμονάδα επιβάλλεται με τέτοια ζέστη...
Στην υγειά σας!!!!!!!
Θέλω και λεμονάδα και πίτσααααα!!!
Τί ζηλευτά και τα 2!!
Φιλάκια πολλά!!!
Στην υγειά σου, ότι πρέπει για τη ζέστη!!!! Αν βάλουμε σόδα αντί νερού στο σιρόπι έχουμε το καλύτερο ανθρακούχο αναψυκτικό, δοκιμάστε το!
@ Εύα, γιατί να μην πάρεις και από τα δύο???
@ Λίλα μου πολύ ωραία η ιδέα σου με την σόδα, θα την δοκιμάσω σίγουρα...
Τι ωραια ιδεα! μου θυμισε τα παιδικα μου χρονια και μ αυτη τη ζεστηειναι οτι πρεπει!
Σ' ευχαριστώ πολύ Lost Gastronaut!!!
Δροσίστηκα!!!! Υπέροχη λεμονίτα...
Στην υγειά σου Δήμητρα μου!!!!
Δημοσίευση σχολίου