Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Μεσογειακή πίτσα





Υλικά

Για την ζύμη
250 γρ αλεύρι σκληρό
10 γρ νωπή μαγιά
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. μαργαρίνη
½ ποτήρι χλιαρό νερό

Για την γέμιση
½ φλ. σάλτσα ντομάτας
300 γρ φέτα τριμμένη
1 ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
ρίγανη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.


Λαδώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, ρίχνουμε την σάτσα ντομάτας, τα υλικά της γέμισης και ψήνουμε στους 220oC, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει.


9 σχόλια:

eatgreek.net είπε...

καλημέρα!
τέλεια και ελαφριά! :-)

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλημέρα eatgreek!!!
Είναι νόστιμη και διαφορετική από τις συνηθισμένες...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

στείλε 3 το μεσημέρι στο σπίτι!!!!!! μη μαγειρεύω με τέτοια ζέστη!!

Αγγελικη Ν είπε...

Καλημέρα! Η σπιτική πίτσα είναι χίλιες φορές καλύτερη από τις έτοιμες! Όσο για την πίτσα σου είναι ωραίο που έχει φέτα και φρέσκια ντομάτα! Μεσογειακή όπως λες!

Taste Advisor είπε...

kommataki parakalooooooooooooo

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ Χρυσούλα μου οκ στις 3 ακριβώς θα είναι εκεί...:):):)

@ Αγγελική μου τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σπιτικά παρασκευάσματα....

@ Πόπη μου έφτασεεεεε.....

Ανώνυμος είπε...

Αχ αχ!! έκαψες καρδιές σήμερα Νατάσα μου! μπράβο για άλλη μια φορά! Διανομές στην Αγγλία κάνετε? χαχαχαχαχα!! Φιλιά!

Άννα

Asteri είπε...

Λοιπόν όπως είναι....μου την στέλνεις γιατί σήμερα βαριέμαι για οτιδήποτε!! χεχεχεχε
Σμουάτςςςς γλυκά

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ Άννα μου μην ανησυχείς, κάτι θα κάνουμε...ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

@ Αστέρι μου το συζητάς?Παίρνω τον κούριερ τηλέφωνο και σε λίγο θα είναι στην πόρτα σου ζεστή ζεστή...:):):)

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget