Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Κρέας με αντίδια αυγολέμονο


Υλικά

½ κιλό μοσχάρι σε μερίδες
1 κιλό αντίδια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγών
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Αν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο.  

Ζεματάμε τα αντίδια για 3' σε καυτό νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15' ή ώσπου να μαλακώσουν τα χόρτα. Ετοιμάζουμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.


 

6 σχόλια:

stella είπε...

Νατάσα,τι μου κάνεις πρωί-πρωί!!!
Το φαγητό αυτό είναι από τα αγαπημένα μου :) :)
Θέλω μια μεγάααααλη μερίδα.....

Asteri είπε...

Στείλε καμιά μεριδούλα κατά δωωωωωωωω

Σμουάτςςςς

Taste Advisor είπε...

Trelainomai gia avgolemonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

manousina είπε...

Εγώ δεν θέλω μια μεριδούλα, θέλω μια κατσαρόλα............ Τέλειο

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια...
Κοπιάστε να φάμε όλες μαζί....
Στέλλα, Αστέρι, Πόπη, Δήμητρα φιλάκιαααααα

γαστεροπληξ είπε...

ωραίο φαγάκι αλλά εκτός εποχής, περί ορέξεως όμως ουδείς λόγος!!!!
εμένα κράτα μου μεριδούλα πριν βάλεις αυγολέμονο :)

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget