Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σοκολατόπιτα με ολόκληρα βύσσινα




Υλικά

300 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
300 γρ ολόκληρα βύσσινα, χωρίς κουκούτσια
100 γρ ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
120 ml γάλα
4 αυγά
4 κ.σ. αλεύρι απ
2 κ.σ κακάο

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την μαργαρίνη. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του με τα βύσσινα. Ψήνουμε στους 180oC για 20'-25'. Σερβίρουμε με παγωτό.




Η παραπάνω συνταγή ήταν η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η πολύ γλυκιά Εύα από το Funky Cook με θέμα "Τα φρέσκα του Ιουλίου".

10 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Δείχνει τέλεια το δίχως άλλο!
Σοκολάτα και βύσσινα ή κεράσια είναι το αγαπημένο μου!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

συνδυασμός που σκοτώνει, σοκολάτα και βύσσινο από τις πιο ωραίες γεύσεις οπότε θέλω γερή μεριδα

Taste Advisor είπε...

Τη θέλω όληηηηηηηηηηηη

mia maria είπε...

Τέλεια! Φαίνεται πολύ λαχταριστή! Σλουρπ!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια όλες!!!
Φάτε όση σοκολατόπιτα θέλετε...:):)

Asteri (Maria) είπε...

Θέλωωωωωωωωωωωωωω κλαψ κλαψψψψψψψψψψψψψ

Ανώνυμος είπε...

Πρόλαβα τίποτα? μόλις τώρα την είδα και την θέλω όληηηηηηηη!!!!

Καλημέρα Νατάσα μου!

Άννα

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Έλα Άννα κάτι πρόλαβες....:):)

manousina είπε...

Μετά τους λουκουμάδες, πέφτω σε αυτό εδώ, θα αστειεύεσαι...

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Δήμητρα, χαχαχα, μου άρεσε πολύ η περιγραφή σου....