Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ατζέμ πιλάφι


Υλικά

1 φλ κριθαράκι
1 φλ ρύζι κίτρινο
5 φλ νερό βραστό
1 κύβο κότας
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι σε λίγο λαδάκι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει καφετί χρώμα. Προσοχή να μην το κάψουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 1'-2' πάνω στη φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι η επιφάνεια του πιλαφιού να κάνει τρυπούλες. 

  
Αποσύρουμε από την φωτιά, βάζουμε μια καθαρή πετσέτα ανάμεσα στην κατσαρόλα και στο καπάκι και το αφήνουμε να “τραβήξει” για λίγη ώρα. Συνοδεύουμε το ατζέμ πιλάφι με γιαουρτάκι.



7 σχόλια:

Taste Advisor είπε...

Τέλεια παρουσίαση,πολύ ωραία πρόταση, παλιά κι αγαπημένη!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

παλιά, κλασσική, αγαπημένη, με την παρουσίαση να κλέβει την παράσταση, έγραψες πάλι Νατασάκι

eva είπε...

Ένα υπέροχο πιλάφι!
Η παρουσίαση που έκανες καταπληκτική!!!
Φιλάκια Νατάσαα!
Καλό Σ.κ!
'Εμαθα θα πάς και στην μανούλα!!
Να της δώσεις τα συγχαρητήριά μου και τα φιλιά μου!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ κοριτσάρες!!!
Ναι Εύα μου θα πάω στη μανούλα...
Ευχαριστώς θα της δώσω τα συγχαρητήρια και τα φιλιά σου!!!
Καλό σβκ σε όλους!!!

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Καλημέρα Νατάσα μου! Προσωπικά μ αρέσει πολύ το κριθαράκι και αυτή η πρόταση μου κάνει κλικ!!
καλό Σκ!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλημέρα και σε σένα Αθηνά μου!!!
Είναι ένα πιλάφι αλλιώτικο από τα άλλα που το έμαθα από την γιαγιά μου...
Εμείς το τρώμε σκέτο με γιαουρτάκι ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει, ελαφρύ και δροσερό. Άλλοι το φτιάχνουν για να συνοδεύσουν κάποιο κρεατικό...
Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις...
Φιλάκιαααααα

Asteri (Maria) είπε...

Kλασσικό και αγαπημένο!!!!!
Σμουάτςςςς γλυκειά μου!