Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010
Κομπόστα μήλο-αχλάδι
Υλικά
500 γρ. μήλα και αχλάδια
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρίφαλα
1 κ.σ. κόρν φλάουρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρώντας φλούδα και κουκούτσια, τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τα ρίχνουμε αμέσως σε νερό στο οποίο έχουμε στύψει χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5', ρίχνουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νεράκι, για να γίνει πιο πηκτό το σιρόπι.
Σερβίρουμε την κομπόστα ζεστή ή κρύα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
Μήλα έχω...... αχλάδια θα πάρω .... :)
Αν προλάβω θα το φτιάξω σήμερα :)
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα
Ωραιότατη κομπόστα :)
Μπράβο Νατάσα..
Ωραία η ιδέα σου.. Παλιότερα την έφτιαχναν συχνά. Θυμαμαι τη γιαγιά μου που έκανε.
Φιλιά
Δεν εχω ξαναδοκιμασει κομποστα μηλο - αχλάδι.
Παω στη λαικη σε λίγο οπότε μπορει να παρω κανενα αχλαδι να πειραματιστω
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ωραία κομποστούλα Νατασάκι!
Μοσχομυριστή και νόστιμη!!!!!!!!!!
Νοστιμότατο,αρωματικό και ελαφρύ επιδόρπιο !!!
Mύρισε χειμώνας.....
Φιλάκια Νατασούλα :) :)
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
ότι πρέπει για την εποχή ΝΑΤΑΣΑΚΙ μου με μπόλικη κανέλα τέλεια,
φιλάκια καλή εβδομάδα
Exo mpolika mila!!! ti oreo pou to parousiases!!!!
@ Γαστεροπληξ η κανελίτσα του πάει τρελά....
@ donkey σ' ευχαριστώ πολύ!!!Αφού έχεις πολλά μήλα δοκίμασε το....
Δημοσίευση σχολίου