Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι


Υλικά

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
χυμό από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5'.


Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).


Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.




 Το βάζουμε σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνουμε να κρυώσει.


Το βάζουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερό.

2 σχόλια:

christin είπε...

ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!! ιδιαιτερο χρωμα, αρωμα και γευση!!!!!!!! το πορτοκαλι τον απογειωνει!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Εγώ ευχαριστώ Χριστίνα μου για τα γλυκά σου λόγια!!!