Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κοτόπουλο με μπύρα



Υλικά

6 κοπανάκια ή μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτάκι μπύρα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.



Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι.


Μόλις το κρεμμύδι τσιγαριστεί ξαναβάζουμε το κοτόπουλο.


Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπύρα.


Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Καλή σας όρεξη!!

9 σχόλια:

Pansofix είπε...

τελειο φαγακι η μπυρα παει πολυ με το κοτοπουλο...

Hlianna είπε...

Nόστιμο, εύκολο και γρήγορο!!!!!!

christin είπε...

παρα πολυ νοστιμο, ευκολο, γρηγορο!!! ταιριαζει μεσα και ενα δοντακι σκορδο ψιλοκομμενο. μπραβο Νατασα μας!!!!!! και η πεντανοστιμη σαλτσουλα που γινεται απο την μπυρα μπορει να συνοδεψει πολλες επιλογες, αλλα και μονο του σαν πιατο μια χαρα στεκεται..

www.Beer-Pedia.com είπε...

Δοκίμασε το, αν θέλεις, και με μια πιο gourmet μπύρα να δεις καλύτερα αποτελέσματα!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλως ήρθες beer-pedia!!!
Έχεις να μου προτείνεις κάποια?

www.Beer-Pedia.com είπε...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μια πιο αρωματική (Βελγική μοναστηριακή ή τύπου μοναστηριακής). Προσπάθησε να αποφεύγεις τις lager ή pils γιατί είναι λιγάκι πιο πικρές.

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Beer-pedia σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά....

www.Beer-Pedia.com είπε...

Για ότι έχει να κάνει με την μπύρα, πάντα στην διάθεση σας. Πιστεύω να έριξες μια ματιά και στις δικές μας συνταγες.

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Φυσικά και επισκέφτηκα το blog σας και είδα τις συνταγές σας οι οποίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες....
Ευχαριστώ και πάλι!!!