Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μαρμελάδα φράουλα


Υλικά

1 κιλό φράουλες
½ κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις ψιλοκόβουμε.


Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα.


Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε.


Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Για να καταλάβουμε ότι έδεσε ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι και περνάμε το δάκτυλο μας ανάμεσα της σχηματίζοντας μια γραμμή. Αν η γραμμή παραμείνει και δεν καλυφθεί από την μαρμελάδα τότε είναι έτοιμη. Βάζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε με το καπάκι τους και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας. Μετά το άνοιγμα διατηρούνται στο ψυγείο.


2 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Σήμερα έχω μια ακατανίκητη λιγούρα για ψωμάκι ζυμωτό, με μαρμελάδα :)
Και ναι....βλέπω την μαρμελάδα σου ...... βουτάω το λοιπόν λίγη να αλείψω στο ψωμάκι μου χεχεχε
Πολλά φιλάκια κοριτσάκι

Μarion, είπε...

Ωραιο χρώμα Νατάσα..
Σου πέτυχε :)

Καλό σκ