Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μπουγάτσα τεμπέλικη


Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
600 ml γάλα
2 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο πυρέξ.



Τα βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.



Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και περιχύνουμε τα φύλλα μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.


Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, περίπου 15'.


Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

2 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Αχχχχχ την παίρνω ΟΛΗ!
Η μπουγάτσα είναι από τις λατρείες μου!
Φιλιά

Pansofix είπε...

τη λατρευω τη μπουγατσα δεν την εχω φτιαξει ποτε γιατι την εχω για δυσκολη αλλα αυτη η τεμπελικη εκδοχη μου ξυπνησε την επιθυμια!!!