Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ντομάτα τριαντάφυλλο



Υλικά

2 μεγάλες ντομάτες
½ αγγούρι σε κυβάκια
½ κρεμμύδι σε κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φέτα σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις ντομάτες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και με αυτή μεριά προς τα πάνω τις κόβουμε στα οκτώ, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω, για να μη χωρίσουν τα κομμάτια.
Αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε. Το ανακατεύουμε με το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και την φέτα.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις ντομάτες και περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι.

4 σχόλια:

Hlianna είπε...

Η μαγειρική δεν είναι μόνο γεύση είναι και όραση. Ένα εντυπωσιακό πιάτο πρώτα τρώγεται με τα μάτια. Πολύ καλά κάνεις και τα στολίζεις.Καλά ταξίδια σου εύχομαι

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Έχεις απόλυτο δίκιο...η μαγειρική είναι ένα είδος τέχνης!!

Ελπινίκη είπε...

Πολυ ωραια ιδεα!
Μ αρεσουν πολυ τα ιδιαιτερα στολισμενα πιατα, αλλα επειδη δεν εχω πολυ φαντασια απο μονη μου... ρουφαω συνεχως ιδέες...

christin είπε...

κομψοτεχνημα!!! μπραβο Νατασα μας!!! φανταζομαι αντι για την κλασικη σαλατα στο κεντρο του τραπεζιου, μια πιατελα με τις "ντοματες τριανταφυλλα"..ΟΝΕΙΡΟ!!! σιγουρα θα ειναι σουπερ και σε μπουφε!!!