Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Semifreddo με μπισκοτάκια oreo

Ένα γλυκό που μας έχει ξετρελάνει...
Η συνταγή είναι της αγαπητής φίλης Ρούλας, την οποία και ευχαριστώ πολύ που μου την εμπιστεύτηκε για να την μοιραστώ μαζί σας....

Υλικά

3 αυγά χωρισμένα
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρευστη σε σαντιγί
1 λοβό βανίλιας
10 - 12 μπισκοτάκια oreo (γέμιση βανίλια)


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μασκαρπόνε μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Προσθέτουμε τη σαντιγί με απαλές κινήσεις. 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα των κρόκων απαλά.
Βάζουμε το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και θριμματίζουμε τα μισά μπισκότα με τα χέρια μας απο πάνω.
Βάζουμε και το υπόλοιπο μίγμα και από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα πάλι χοντροκομμένα με τα χέρια μας.
Βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό.


Συμβουλή: Αν φοβάστε τα ωμά αυγά, μπορείτε πρώτα να βάλετε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί  για 10' ανακατεύοντας συνέχεια, να αφήσετε το μείγμα να κρυώσει και μετά να ακολουθήσετε την υπόλοιπη διαδικασία.

1 σχόλιο:

stella είπε...

Καταπληκτικό γλυκό!!!!!!
Υπέροχη συνταγή για το καλοκαίρι και όχι μόνο......
Καταχωρήθηκε στα αγαπημένα μας και έγινε ανάρπαστο στη στιγμή!!!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget