Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Παγωμένο mochaccino



Υλικά

6 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
750 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
σταγόνες σοκολάτας, όσες θέλουμε
φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα, όσα θέλουμε

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε διαδοχικά το κονιάκ, τον καφέ, τις σταγόνες σοκολάτας και τα φυστίκια. Καλύπτουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ με πλαστική μεβράνη, ρίχνουμε το μίγμα, σκεπάζουμε την επιφάνεια του με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με φυστίκια Αιγίνης.





9 σχόλια:

Βίκυ είπε...

Ότι καλύτερο με τόση ζέστη!! Αριστούργημα φαίνεται!!! Γεια στα χέρια σου...

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Βίκυ!!!
Όντως είναι ότι πρέπει με τόση ζέστη...

big mama είπε...

Είναι και εύκολο! Νόστιμο και δροσιστικό! Αντιγράφω τη συνταγή να το φτιάξω!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλή επιτυχία Μαίρη μου!!!!

Μarion, είπε...

Φαίνεται εύκολο και προπάντων δροσερό.
Μπράβο Νατασούλα !

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Να' σαι καλά Μαρία μου!!!

Magda^_^ είπε...

θΕΙΚΌ!
Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο γλυκό και φαίνεται τέλειο!!
Με την ευκαιρία,η ανάρτηση που παρήγγειλες είναι ετοιμη!Παρακαλώ περάστε:)

Taste Advisor είπε...

Δροσερό και απολαυστικό! ¨οτι πρέπει για τις καιρικές συνθήκες που βιώνουμε!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ Μάγδα μου θέλω να σε ευχαριστήσω και από εδώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο να ξαναφτιάξεις και να βγάλεις φωτό βήμα-βήμα τις υπέροχες κατασκευές σου με πηλό...
Περάστε όλοι να τις δείτε http://nscreating.blogspot.com/2010/08/t-how-to.html

@ Πόπη μου σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget