5 μέτριες πατάτες
2 κρεμμύδια
Αλάτι
Λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τα κρεμμύδια σε φετάκια.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και βάζουμε τις πατάτες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι η μια επάνω στην άλλη. Προσθέτουμε το αλάτι.
Τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και τις σκεπάζουμε με το καπάκι για να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν ρίχνω τα κρεμμύδια και ανακατεύω προσεκτικά για 1’-2’.
Σερβίρουμε.
2 σχόλια:
ακομα και αυτο το απλο πιατο, τις τηγανιτες πατατες δηλαδη, εχεις τον τροπο να το κανεις τοσο ιδιαιτερο και ξεχωριστο!!! τα καραμελωμενα κρεμμυδια αφηνουν μια γλυκια, εξαιρετικη γευση.. αυτο θα πει να ξερεις να βαζεις πινελιες στα πιατα...μπραβο νατασα μας!!!
θα τσιμπισω μερικες απο αυτες τις πεντανοστιμες πατατουλες...
Δημοσίευση σχολίου