Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ψαρόσουπα αυγολέμονο




Υλικά για 2 μερίδες

½ κιλό ψάρια για σούπα
2 πατάτες σε μικρά κυβάκια
1 καρότο ολόκληρο
1 κλωνάρι σέλινο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3-4 κόκκους πιπέρι
2 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κούπες νερό. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τους κόκκους πιπέρι και το αλάτι.Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15'.


Προσθέτουμε τα ψάρια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15'-20'.


Βγάζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε το ζουμί από σίτα σε μια καθαρή κατσαρόλα.


Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, τις πατάτες και το λάδι. Σιγοβράζουμε για περίπου 20'.


Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το αυγό με τον χυμό λεμονιού.


Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σούπα.


Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδευμένη με τα ψάρια. Αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε τα ψάρια και να τα ρίξουμε μέσα στη σούπα.


1 σχόλιο:

Μarion, είπε...

Ωραίο φαγητό που πρέπει να τρώμε πιο συχνά (λόγω ψαριών).
Με λεμονάκι και πιπέρι ειναι μουρλια :)