Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Σουτζουκάκια σμυρνέικα ελαφριά


Υλικά

500 γρ.  κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 αυγά
2 κ.γλ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
½ φλ. νερό

Για την σάλτσα

2 φλ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼  κ.γλ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Το μίγμα πρέπει να είναι αφράτο. Αν είναι σφιχτό βάζουμε λίγο νεράκι ακόμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30'.



Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε για 10'.


Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15'.



Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και βράζουμε άλλα 15'.


Συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.
Αν μας περισσέψουν σουτζουκάκια την επόμενη μέρα φτιάχνουμε μια ωραιότατη μακαρονάδα, ρίχνουμε από πάνω τα σουτζουκάκια με μπόλικη από τη σάλτσα τους, πασπαλίζουμε με τυράκι της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.


6 σχόλια:

Asteri είπε...

Πολύ ωραία .... για στείλε καμιά μεριδούλα γιατί σήμερα που δεν ξέρω τι ώρα θα γυρίσω σπίτι μας βλέπω νηστικούς χεχε
Φιλιά
Καλημέρα

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Έφτασεεεεεεεε..............

christin είπε...

ΤΕΛΕΙΑ!!! ουτε να τα τηγανιζουμε πρωτα, που γεμιζουμε τον τοπο τηγανια λαδια κι αλευρια, ουτε τιποτα.. ετσι.. ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΤΑΣΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Χριστίνα μου γίνονται τόσο ελαφριά και αφράτα που δεν θα το πιστεύεις. Δοκίμασε τα οπωσδήποτε...

Ιωάννα είπε...

Έγιναν πεντανόστιμα.Τα δοκίμασε ο σύζυγος και ενθουσιάστηκε! :)

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Ιωάννα μου χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και που εμπιστεύτηκες τη συνταγή μου...
Καλό σαββατοκύριακο
Φιλάκιαααα

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget