Υλικά
2 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. σουσάμι καβουρντισμένο*
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
Καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα, το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλλο, το ξύσμα, το σουσάμι και την σόδα αραιωμένη στον χυμό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε, τα απλώνουμε πάνω σε λαδόκολα, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 170oC σε αέρα για 25'-30'.
* Για να καβουρντίσουμε το σουσάμι, το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσοχή να μην καεί.
Η συνταγή είναι της κ.Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
13 σχόλια:
H μυρωδιά της κανέλας με τράβηξε από την Αφρική ως εδώ!
Φαίνονται τέλεια τα κουλουράκια!
Υπέροχα κουλουράκια,είναι τα αγαπημένα μου!!!!!
καλημέρα!
κι έλεγα τι να φάω με το καφεδάκι μου.... χεχεχε :-)
Υπέροχα κουλουράκια,είναι τα αγαπημένα μου!!!!!
Μμμμμούρλια φαίνονται!!! μου αρέσουν τα κουλουράκια κανέλας :)
Φιλάκιααα
Γειά σας κορίτσια!!!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!
Έχω ένα προβληματάκι με τα σχόλια και δεν μπορώ να τα δω...τα βλέπω μόνο μέσω email.
Φαντάζομαι ότι ούτε κι εσείς μπορέιτε να τα δείτε.
Ψάχνω να βρω τι φταίει...
Φιλάκιαααα
Νατάσα μου καλορίζικο το όμορφο blog σου! Ήθελα πολύ καιρό να σου γράψω μα όλο το ξεχνούσα..Τα κουλουράκια σου φαίνονται καταπληκτικά! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα δοκιμάσω! Εύχομαι να είσαι πάντα γερή και να δημιουργείς τέτοιες νοστιμιές!
Άννα
Κορίτσια όλα οκ τώρα με τα σχόλια...Δεν ξέρω τι έφτιαξε..εμφανίστηκαν μόνα τους..
Τέλος καλό όλα καλά....:):)
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!
@ Αγγελική καλώς ήρθες στην παρεούλα μας!!!
Χαιρετίσματα στην Αφρική......πωπω μακριά ε???
@ Στέλλα μου κι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου....
@ eatgreek καφεδάκι χωρίς κουλουράκι γίνεται? Δεν γίνεται...:):);)
@ Αστέρι μου η κανέλα είναι αγαπημένη γεύση και ειδικά στα κουλουράκια...μμμμ...
@ Άννα σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!Καλώς ήρθες λοιπόν και καλά μαγειρέματα να έχουμε...Περιμένω εντυπώσεις αν δοκιμάσεις τα κουλουράκια...
Φιλάκιαααα
Και μόνο που έχουν κανέλα τα παιρνω όλα :)
Φαίνονται πολύ νοστιμα.
Φιλιά
ορεξάτη γύρισες από τις διακοπές, παίρνω κουλουράκι για το καφεδάκι μου!!!!
@ Μαράκι moy πάρε όσα θέλεις...πρέπει να τρως καλά τώρα να δυναμώσεις...:):)
@ Χρυσούλα μου πάντα έχω όρεξη αν και τώρα με τις πολλές ζέστες...που να μπεις στην κουζίνα....Δεν γκρινιάζω όμως γιατί μας έκανε πολύ καλό καιρό στις διακοπές και το ευχαριστηθήκαμε...
ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΑΣ!!!ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ;) ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ..
Μαλαμάκι μου όπως ακριβώς το είπες...όλες τις ώρες και σε όλα τα μέρη... ;) χαχαχα
Φιλάκια πολλά
Δημοσίευση σχολίου