Υλικά
1 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 ¾ φλ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
2 κ.σ. φρέσκο γάλα
3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 7'. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το αλεύρι σιγά σιγά. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο πρώτο προσθέτουμε το κακάο και το γάλα ενώ στο δεύτερο τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα τις δυο ζύμες ακανόνιστα. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 25'.
Η συνταγή είναι της κ.Μπαρμπαρίγου
12 σχόλια:
Ωραιότατο κέικ γιάμιιιι
Παίρνω ένα κομματάκι μπαμπάτσικο χεχεχε
Πολλα φιλιά
τελειοοοοοοοοοο... εγω θα παρω το υπολοιπο που αφησε το αστερακιιιιιιι....γκλουπππππππ...
Πεθύμησα κι εγώ κεκάκι.
Άντε να δροσίσει λίγο....κάααααποια στιγμή, να μου έρθει η όρεξη να φτιάξω.
Αστεράκι μου, Ζετάκι μου, Ρουλάκι μου πάρτε όσο κεκάκι θέλετε.....
Καλή σας μέρα και καλό σβκ!!!
Φιλάκια πολλά
δεν του λείπει τίποτα, αγαπημένη γεύση, κι άντε μετά να αντισταθώ!!!!!!
Ένα κομμάτι κέικ είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο !!! Καλό βράδυ
ωραίο και μυρωδάτο!
έφτιαξα τη διπλή δόση περίπου...έγινε τέλειο !!!
Κωνσταντίνα μου χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή σου μέρα
Φιλάκιαααα
γινεται να το βαλω σε στρογγυλι φορμα αντι για μακροστενη ????? παντως ειναι τελειο θα το κανω .... !!!!!!!!!
eeee den mou arese vgike san TSIRLA .... kai den eixe wrea gesi ...
Όπως βλέπεις στην φωτό μου το κέικ βγαίνει μια χαρά σε υφή αρκεί να το φτιάξεις σωστά...
Όσο για την γεύση, τι να κάνουμε...γούστα είναι αυτά...
Υ.Γ. Αν και ανυπόγραφα σχόλια δεν θα έπρεπε να τα δίνω καν σημασία....
Δημοσίευση σχολίου