Υλικά
6 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. καρύδια μέτρια αλεσμένα
1 φλ. γαλέτα
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ γαρίφαλλο
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 15'. Ανακατεύουμε τη γαλέτα με το μπέικιν και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα αυτό στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε και τα καρύδια λίγα-λίγα και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 35'. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το κονιάκ, για 5'. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε και το κονιάκ. Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα, κουταλιά-κουταλιά. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
5 σχόλια:
Νόστιμη! Μας γλύκανες για καλημέρες!
Έχω πολύ καιρό να φτιάξω, χρόνια μη σου πω....μας ξελίγωσες!!!!
Οι καρυδόπιτες με γαλέτα ή φρυγανιά είναι οι καλύτερές μου.Αφού δεν διαβάζω την συνταγή αν δω ότι έχει αλεύρι.Θεωρώ ότι με το αλεύρι είναι απλώς κέικ με καρύδι.Αποθηκεύεται λοιπόν η συνταγή προς προσεχή παρασκευή...
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!
Vita συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...Κι εγώ μόνο με φρυγανιά έχω μάθει να την φτιάχνω, από την μαμά μου, και δεν την αλλάζω την συνταγή....Καλή επιτυχία!!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ καρυδόπιτα με φρυγανιά. Σίγουρα θα είναι πολύ ζουμερή! Θα τη φτιάξω κάποια στιγμή όπωσδήποτε!!!
Δημοσίευση σχολίου