Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ιμάμ μπαϊλντί


Υλικά για 3 μερίδες

3 μελιτζάνες
4 κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε, τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν για περίπου 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε με νερό, τις πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά και τις στεγνώνουμε καλά με μια πέτσετα. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει η περίσσεια του λαδιού.


Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Πιέζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό της μελιτζάνας να κάνει ένα βαθούλωμα και τις γεμίζουμε. Περιχύνουμε με λίγο λαδάκι και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30'-45'.


5 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Ωραίοοοοοοοοοοοοοο φαγάκιιιι!!!!!!
Θα έτρωγα τώρα μια μεριδούλα
Πολλά φιλάκια
Καλό ΣΚ

Taste Advisor είπε...

Αγαπημένο φαγάκι, η μελιτζάνα στα καλύτερά της!

Ανώνυμος είπε...

αγαπημενη φιλεναδα εχεις προσκλησηηηηηηηηηη.. πανε στο μπλογκ μου... φιλακιααα....

manousina είπε...

Αγαπάω μελιτζάνες !!!!!! Για αυτόν τον λόγο θέλω 2-3 μελιτζανούλες, βάλε και λίγο φετούλα από πάνω, ψήσε και λίγο ψωμάκι και έρχομαι!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
Καλή σας μέρα!!!