Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου-Buffalo wings
Υλικά
500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρη: στον "αγκώνα" και το "δάχτυλο" (από την κλείδωση του και μετά το πετάμε) έτσι ώστε να μας μείνει η φτερούγα χωρίς το μυτερό μέρος. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τις φτερούγες σε πολύ λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανές και πλήρως τηγανισμένες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι, ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο, κλείνουμε το καπάκι και το ανακινούμε για να ανακατευτούν οι φτερούγες με το μείγμα. Βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC, με αέρα, βάζουμε τις φτερούγες πάνω σε μια σχάρα με ένα σκεύος από κάτω για να μην λερώσουμε τον φούρνο και ψήνουμε τις φτερούγες για 8'. Μετά τις γυρνάμε και τις ψήνουμε για ακόμα 8'. Σερβίρουμε τις φτερούγες με σάλτσα της επιλογής μας και ψιλοκομμένα ωμά λαχανικά.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Ποιότητα ζωής".
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
Τώρα μάλιστα! Πέτυχες το ευαίσθητο σημείο! Πεθαίνωωωωω
Καλημέρες
Λατρεύω τηγανητές φτερούγες!
Εγώ βάζω και λίγο σκόρδο...
Φιλάκια
Θέλωωωωωωω μου αρέσουν τρελά!!!!!!!!!!
Φιλάκια
Κορίτσια εμείς πρώτη φορά τις δοκιμάσαμε και τρελαθήκαμε....
Καλή σας μέρα!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ
ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
Ευχαριστώ Γεωργία μου!!!Φιλιά!!!
Tampasko e? Hot recipe!!! Like!
Hot very hot....Thanks!!
Τι μου κάνεις βραδιάτικα! Είχα βάλει και εγώ παλιά και μου είχε πει η φίλη μου από τον Καναδά μια σάλτσα με μπλέ τυρι καταπληκτική!
Δημοσίευση σχολίου