Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010
Κυδώνια ψητά
Υλικά
4 κυδώνια
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρίφαλλα
1 κούπα νερό
σαντιγί ή παγωτό
ψιλοκομμένα καρύδια
κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια. Τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τα κυδώνια το ένα πλάι στο άλλο, με την φλούδα από πάνω, σε ένα πυρέξ. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλλα. Σιγοβράζουμε για 15' τα κουκούτσια μέσα στο νερό, σκεπασμένα. Σουρώνουμε το ζουμί και περιχύνουμε μ' αυτό τα κυδώνια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 175oC για 50'. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε ακάλυπτα, ώσπου να μαλακώσουν. Το σιρόπι που προκύπτει είναι αρκετά πηχτό, σαν ελαφρύ ζελέ. Αν το θέλετε πιο αραιό προσθέστε περισσότερο νερό. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό, ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα (προαιρετικά).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
15 σχόλια:
polu wraia ta gluka kudwnakia kai tha ta protimisw me pagwtaki!
Πολύ ωραία τα κυδώνια έτσι! Και ξεφεύγουμε από τα γνωστά γλυκά και κλείνουμε ωραία το γεύμα μας!
Καλό Σ/Κ!
καλα μεσα στο μυαλο μου εισαι!!!
τα εχω στο προγραμμα για το απογευμα
και θα δοκιμασω τη συνταγη σου ;)
Ειρήνη μου και με παγωτό και με σαντιγί είναι μούρλια!!!
Ελευθερία καλή επιτυχία και περιμένω κέρασμα!!!;)
Φιλιά
Έφη όντως τα κυδώνια είναι πολύ νόστιμα και πολύ ελαφρύ γλυκό ειδικά μετά από ένα λουκούλειο γεύμα....
πολυ αγαπημενο και καθολου παχυντικο γλυκο!!!
Τα λατρεύωωωωωωωωωωωω και μάλιστα μπορώ να πω ότι είναι πιο ωραία απο τα μήλα :)
Natasouli mou...φέρε πράμα!!!
Μμμμμμμ!!!
Τι υπέροχη πρόταση για τα αγαπημένα μου κυδώνια!!
Να βάλω και λίιιγο φυστικάκι???
Χρυσούλα μου αν εξαιρέσουμε το σιροπάκι και την σαντιγί ή το παγωτό είναι σούπερ διαιτητικό...xaxaxa
Αστέρι μου κι εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο από τα ψητά μήλα...
Φιλιάααα
Ευάκι μου μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η ψυχή σου!!!
Φιλάκια πολλά
Τέλειο γλυκό εποχής!
Όντως Κική μου!!!
Φιλιά
xxx
τι νοστιμια ειναι αυτηηηηηηη... καλο βραδυυυυυ....
Δημοσίευση σχολίου