Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ταρτάκια με κρέμα και σάλτσα κεράσι

Μετά από πολύυυυυυυ καιρό, να' μαι κι εγώ....Ήρθα να σας κεράσω ένα δροσερό γλυκάκι...
Μπορεί να έχω παρατήσει λίγο το μπλογκοσπιτάκι μου αλλά να ξέρετε ότι επισκέπτομαι τα δικά σας και σας παρακολουθώ....
Πάμε στη συνταγούλα...



Υλικά για περίπου 20 ταρτάκια
Για την ζύμη
60 γρ. μαργαρίνη
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
1/2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. κρύο νερό
1/2 βανίλια
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα
330 ml γάλα φρέσκο
3 κοφτές  κ.σ. κούσταρ πάουντερ
3 κ.σ. ζάχαρη

Για την σάλτσα κεράσι
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
100 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Για την ζύμη
Χτυπάμε την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε την ζύμη σε σχετικά λεπτό φύλλο και κόβουμε δίσκους με διάμετρο 8 εκ. Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια για μάφινς, στις θήκες για μάφινς. Βάζουμε στο κάθε χαρτάκι από έναν δίσκο ζύμης, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε στους 180oC, με αέρα, για περίπου 10'-15' ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για την κρέμα
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να πάρει μια βράση. Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κούσταρ και τη ζάχαρη. Μόλις βράσει το γάλα, το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα που αφήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για την σάλτσα κεράσι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5'. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Βάζουμε στο κάθε ταρτάκι από μια γεμάτη κουταλιά κρέμα και από πάνω την σάλτσα κεράσι. Τοποθετούμε στο ψυγείο και καλή μας όρεξη!!!


Η συνταγή για την ζύμη τάρτας είναι της κ.Αλεξιάδου

9 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλώς το κοριτσάκι μας, αν και στις τάρτες δεν έχω κι ιδιαίτερη αδυναμία, ωστόσο θα κεραστώ, μη σε προσβάλλω!!! σλουρπ!!
φιλάκια

Σελίνα είπε...

Kαλώς τηνε κι ας άργησες!εγώ που έχω μια μικρή αδυναμία θα την τιμήσω σύντομα τη συνταγή σου ;)

Asteri (Maria) είπε...

Καλώ το κορίτσι μας!!!!
Θα σου πάρω 2-3 έτσι για την λιγούρα χιχιχ
Φιλάκιααααα

Elpiniki είπε...

Καλως την!
Κι εγω σε ιδια φαση με σενα βρισκομαι, εχω αφησει λιγο το σπιτακι μου σε αδρανεια, αλλα τις βολτες μου τις κανω...
Τελειο το γλυκακι!
Καλημερα...

mia maria είπε...

Καλώς το κορίτσι!
Πολύ ωραίες οι ταρτούλες, έκανες πολύ γλυκιά επάνοδο:)

manousina είπε...

Νατασάκι μου γλυκό,μας έχεις λείψει από την γειτονιά!!!
Ωραίο το κέρασμά σου.
φιλάκια

mara είπε...

Ανέκτησες δυνάμεις Νατάσα μου;Μπράβο !Και τα ταρτάκια σου όνειρο θερινής νυκτός!Φιλιάαααααααα!!!!!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!

Anta είπε...

Καλώς μας ήρθες πίσω, μας έλειψες! Να είσαι καλά! Φιλιά!!