Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ με μήλο και κρέμα


Υλικά

1 κόκκινο μήλο σε φέτες

Για την κρέμα

1 1/4 φλ. γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
1/3 φλ. ζάχαρη
1 αυγά
1 βανίλιες
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.σ. μαργαρίνη

Για την ζύμη

200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
1 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει

1/2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το αυγό, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με σύρμα για περίπου 5'. Προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μαργαρίνη. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την ζύμη, χτυπάμε την μαργαρίνη μέχρι ν' αφρατέψει, ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα και στο τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση της. Ρίχνουμε την μισή ζύμη, την κρέμα, την υπόλοιπη ζύμη και τέλος στρώνουμε τις φέτες μήλου. Αλείφουμε τα μήλα με την λιωμένη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για περίπου 50'.

8 σχόλια:

cook είπε...

όταν ψήνεται φαίνεται η κρεμα?

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Ναι, είναι μια ξεχωριστή στρώση.
Δεν χάνεται μέσα στη ζύμη.

Λίλα είπε...

Πω πω......υπέροχο φαίνεται!!!

Elpiniki είπε...

Τελειο φαινεται! Γεια στα χερια σου!

sofi22ri είπε...

Τέλειοοοο!!! Κατεχωρήθη!!!

Conna είπε...

Τέλειο φαίνεται Νατασούλα.

Φιλιά

kiki είπε...

Είναι τέλεια τα γλυκά με κρέμα από πάνω!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget