Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Κοτόπουλο τηγανιά



Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
χυμό από ½ λεμόνι
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την μουστάρδα, 2 κ.σ. λάδι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για αρκετές ώρες.


Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε.


Όταν πιεί τα υγρά του το σβήνουμε με το κρασί.


Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Σερβίρουμε ζεστό.




8 σχόλια:

stella είπε...

Υπέροχη συνταγή για ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο.Χάρμα οφθαλμών το φαγάκι σου Νατάσα.ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

Pansofix είπε...

σουπερ νοστιμο πιατο και το συνοδευτικο ρυζακι ειναι οτι πρεπει...

christin είπε...

πολυ νοστιμο φαινεται!!! θελω να ρωτησω κατι ομως, δεν βαζεις καθολου νερακι για να βρασει το κοτοπουλο? μισο φλυντζανι κρασι μονο? αν ειναι μονο το κρασι τα υγρα του, δεν ειναι πολυ λιγο για 500 γραμμαρια κοτοπουλο? αναρωτιεμαι λοιπον αν μαλακωνει ή μενει σκληρουτσικο...ευχαριστω

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Χριστίνα το κοτόπουλο και το κρεμμύδι θα βγάλουν πολλά υγρά. Μετά βάζεις και το κρασί. Το κρέας γίνεται πολύ μαλακό ειδικά αν το φιλέτο είναι από μπούτι κοτόπουλου.

christin είπε...

ευχαριστω νατασα μου, θα το φτιαξω ετσι την επομενη φορα γιατι βαρεθηκα να το μαγειρευω με τους γνωστους τροπους... να, ακομα και σημερα κοκκινιστο κοτοπουλο μαγειρευω με μπασματι συνοδευτικο

Ανώνυμος είπε...

μμμ....υπέροχο!!!Έχω ήδη την γεύση του στο στόμα μου.Ευχαριστώ....

Ανώνυμος είπε...

πράσινη πιπεριά μπόρουμε να βάλουμε???

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλησπέρα!!!
Φυσικά και μπορείτε να βάλετε απλά η πράσινη πιπεριά έχει πιο "βαριά" γεύση σε σχέση με τις χρωματιστές. Είναι θέμα γούστου...
Καλή επιτυχία!!!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget