Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πατάτες ντοφινουάζ


Υλικά

5 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες σχεδόν διάφανες
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. γάλα φρέσκο
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις πατάτες, σε ένα πυρέξ, σαν πεσμένο ντόμινο. Τις αλατίζουμε, ρίχνουμε από πάνω το μπέικον, το μοσχοκάρυδο και κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί.


Περιχύνουμε με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι. 


Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC για περίπου 45', μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

9 σχόλια:

γαστεροπλήξ είπε...

τέλειο, ωχ και δεν έφαγα ακόμη, ξελιγώνομαι και μόνο που το βλέπω!!!!

stella είπε...

Μμμμ νόστιμο φαίνεται!!!Και από εμφάνιση......σκίζει!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Να 'στε καλά!!!Πάντα με τον καλό το λόγο....Κοπιάστε να φάμε....

Asteri (Maria) είπε...

Ωωωωωωωωω μ' αρέσουν!
Έχεις ΤΙΣ θερμίδες αλλά αξίζει!!!!
Φιλιά

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Μαρία είναι ακριβώς όπως το είπες...Έχει τις θερμίδες του αλλά αξίζει...
Φιλάκιααα

eva είπε...

Μπράβο Νατάσα..μου θύμισες ένα αγαπημένο φαγάκι!
Καλό απόγευμα!

Μarion, είπε...

Nατάσα πολύ νόστιμο φαγητό..και για συνοδευτικο είναι σούπερ.

mia maria είπε...

Πολύ νόστιμο! Κάποια εποχή έφτιαχνα κάτι παρόμοιο αλλά τώρα τελευταία το αποφεύγω. Πόσο big θα γίνει πια αυτή η mama;-)

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ eva είναι ευκαιρία τώρα που το θυμήθηκες να το ξαναφτιάξεις γιατί είναι σούπερ φαγάκι...:))
@ Μαρία όντως ότι πρέπει για συνοδευτικό...
@ Μαίρη χαχαχα πολύ καλόοοο....:)))