Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σαρδέλες παστές

Μεζεδάκι για ουζάκι


Υλικά

½ κιλό σαρδέλες
1 κιλό αλάτι χοντρό
ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες. Σε ένα ταπεράκι κάνουμε μια χοντρή στρώση από χοντρό αλάτι, τοποθετούμε πάνω τις σαρδέλες στη σειρά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.


Καλύπτουμε καλά με χοντρό αλάτι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, τελειώνοντας με ένα παχύ στρώμα αλατιού. 


Για να σερβίρουμε, τις τινάζουμε καλά να φύγει το αλάτι και περιχύνουμε με λαδάκι και ξυδάκι.


Όσο περισσότερο μένουν στο αλάτι, τόσο καλύτερες γίνονται. 
Ωστόσο μπορούμε να τις καταναλώσουμε από την τρίτη κιόλας μέρα.

6 σχόλια:

eva είπε...

Καλοκαιρινή πρόταση...για καλή παρέα και τσιπουράκι!!
Μου αρέσει πολύ!!
Καλημέρα Νατάσα!

eatgreek.net είπε...

καλημέρα!
ό,τι πρέπει για τώρα που καλοκαιριάζει! :-)

Asteri (Maria) είπε...

Τέλειος μεζές!
όλο λέω να φτιάξω για τον αντρούλη μου και όλο τα αμελώ
Φιλάκιαααααα

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλησπέρα κορίτσια!!!

@ Εύα μου τσιπουράκι, παραλία και μεζεδάκια...ιδανικό σκηνικό...

@ eatgreek που είναι το καλοκαίρι οέο? Εδώ κοντεύουμε να βάλουμε πάλι μπουφάν..κλαψ...

@ Αστέρι μου να το φτιάξεις για τον αντρούλη σου και περιμένω εντυπώσεις...

Φιλάκιαααααααα

eatgreek.net είπε...

@ νατάσα
έρχεται! στο δρόμο είναι... όπου να'ναι θα ξεπροβάλει! χεχεχε :-)

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Μακάρι...το περιμένουμε πως και πως....:))