Υλικά
1 κοτόπουλο
250 γρ συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
½ φλιτζ. του ελληνικού καφέ νερό
5-6 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
καρίνο ή ρίγανη
ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε λίγο λαδάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε και τα συκωτάκια.
Μόλις αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και το νεράκι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Γεμίζουμε την κότα, την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή την ράβουμε, την αλείφουμε καλά με λαδάκι, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με καρίνο ή ρίγανη.
Απλώνουμε γύρω τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με το μίγμα λαδιού, λεμονιού και μουστάρδας.
Καλύπτουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινήσει η κότα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
11 σχόλια:
Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου Νατάσα!!! Λουκούμι πρέπει να έγινε το κοτόπουλο!!! Γεια στα χέρια σου!!!
Σ' ευχαριστώ πολυ Βίκυ μου!!!
Καλή σου μέρα!!!
Παραγγελίες για delivery δέχεσαι; χεχεχε στείλε καμιά μεριδούλα :))))
Ζβουριχτά φιλιά
Πες οδό και αριθμό και το στέλνω....χαχαχα
Φιλάκιααααα
Τέλειο Νατάσα. Πόσο καιρό έχω να μαγειρέψω κοτόπουλο με πατατούλες!!!! ωραία η γέμιση.
Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα μου!!!
Γεμιστό; σλουρπ!!! Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Και πεινάω τώρα, τι μου κάνεις;-)
επειδή μεσημέριασε και μου έσπασες τη μύτη, μπορώ να έχω μια μερίδα? :-)
πρόλαβα κανένα κομματάκι;
το μαγειρεψα με σταφιδες στη γεμιση και ηταν πολυ ωραιο
Πολυ νόστιμο φαίνεται! Συγχαρητήρια!!
Δημοσίευση σχολίου