Είμαι και πάλι κοντά σας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη...
Ένα τεχνικό πρόβλημα στον υπολογιστή με κράτησε μακριά σας και χωρίς ίντερνετ για αρκετές μέρες αλλά ευτυχώς όλα διορθώθηκαν και να' μαι πάλι εδώ στο “σπιτάκι” μας.
Δεν ήρθα με άδεια χέρια φυσικά...κοπιάστε να φάμε!!!
Υλικά
5 μελιτζάνες
Για τα κεφτεδάκια:
250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
8 σχόλια:
Πεντανόστιμο φαγητό, μια και ήδη το έχω φτιάξει και το έχω δοκιμάσει.
Καλημέρα Ναατασάκι. Όπως έχω πει πολλές φορές η μελιτζάνα είναι από τα αγαπημένα μου υλικά, νομίζω ότι σε όποιο φαγητάκι την βάζω, νοστιμεύει. Πολύ ωραία η συνταγή σου. Σε ευχαροστώ για τις ευχές σου.
Γιάμιιιιιιιιιιιιι φαγάκι :)
Γεια στα χεράκια σου
Πολλά φιλιά
Μπορώ να το μυρίσω και να το ονειρεύομαι! Τέλειος συνδυασμός, φαγάκι, γλυκό και μοσχομυρωδάτο!
σε πεθυμήσαμε βρε ψυχη,
μπράβο Νατασάκι με ωραίο κι αγαπημένο φαγάκι επανήλθες, στείλε μια μεριδούλα να την τσακίσω!!!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
Κι εμένα μου έλειψε πολύ η συντροφιά σας...
Υπέροχη η ιδέα σου και καλοκαιρινή.
Ήδη την έχω στις προτάσεις της εβδομάδας.
Καλό Σ/Κ
Καλή επιτυχία Ξανθή μου και περιμένω εντυπώσεις!!!!
Δημοσίευση σχολίου