Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καρμπονάρα


Υλικά

300 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
πιπέρι άσπρο
έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.


3 σχόλια:

Taste Advisor είπε...

και έλεγα τι να φτιάξω σήμερα!

Magda^_^ είπε...

Αχ τι υπέροχο φαγητό!! Εγώ προτιμώ τις κόκκινες σάλτσες αλλά και σε μια καρμπονάρα σπέσιαλ δεν λέω όχι!!:):)
Καλό μεσημέριιιι!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ Πόπη μου χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα για το μεσημερινό σας φαγάκι....

@ Μάγδα μου κι εγώ τις κόκκινες προτιμώ αλλά η καρμπονάρα είναι η αγαπημένη μακαρονάδα του αντρούλη μου....