Υλικά
ντομάτες ποικιλία πομοντόρο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τις αλέθουμε στο multi.
Tις περνάμε από την μηχανή για σάλτσα, για να φύγουν τα σποράκια και η φλούδα. Αν δεν έχουμε το μηχάνημα αυτό, τις περνάμε από ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Βάζουμε τη σάλτσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει προσθέτοντας περίπου 1-2 κ.σ. αλάτι (με το μάτι). Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει. Όταν φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε αποσύρουμε από την φωτιά και γεμίζουμε με την καυτή σάλτσα αποστειρωμένα βάζα*, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως χωρίς να τα κουνάμε.
Τα φυλάμε στο ντουλάπι μας μέχρι να τα χρειαστούμε. Αφού ανοίξουμε ένα βάζο και δεν χρησιμοποιήσουμε όλη τη σάλτσα, ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια της και τη βάζουμε στο ψυγείο.
*Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα και τα βάζουμε στο φούρνο ανάποδα στους 100oC για 10'. Κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
8 σχόλια:
Ένας τέλειος τρόπος να κρατήσουμε φρέσκια σάλτσα για τα φαγητά μας :))))
Μπράβο γλυκό μου κοριτσάκι.
Φιλάκια
Καλημέρα
Μπράβο νοικοκυρούλα μου! Τα πομοντόρο μου αρέσουν τόσο πολύ και κάνουν τέλειες σάλτσες! Καλημέρες!
Έτσι φτιάχνω κι εγώ τη σάλτσα, μαζί με την πεθερά μου.
Βάζουμε και λίγη ρίγανη ή βασιλικό.
Πολλές φορές τρίβουμε και πράσινες και κόκκινες πιπεριές για έξτρα άρωμα.
Έτσι ακριβώς την φτιάχνω και εγώ. Και του χρόνου να είμαστε καλά να την ξαναφτιάξουμε.
Πολύ ωραία! Και του χρόνου!
Σας ευχαριστώ φιλαράκια μου!!
Και του χρόνου....
Μπράβο Νατάσα!Και το μηχανηματάκι φοβερό! Μεγάλη ευκολία!
Σελίνα
Με γειά σου Σελίνα μου!!!
Χαίρομαι που σε βοήθησε τελικά....
Άντε και του χρόνου....
Δημοσίευση σχολίου