Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σάλτσα ντομάτας για τον χειμώνα


Υλικά

ντομάτες ποικιλία πομοντόρο
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τις αλέθουμε στο multi.


Tις περνάμε από την μηχανή για σάλτσα, για να φύγουν τα σποράκια και η φλούδα. Αν δεν έχουμε το μηχάνημα αυτό, τις περνάμε από ένα μεγάλο σουρωτήρι.


Βάζουμε τη σάλτσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει προσθέτοντας περίπου 1-2 κ.σ. αλάτι (με το μάτι). Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει. Όταν φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε αποσύρουμε από την φωτιά και γεμίζουμε με την καυτή σάλτσα αποστειρωμένα βάζα*, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως χωρίς να τα κουνάμε. 


Τα φυλάμε στο ντουλάπι μας μέχρι να τα χρειαστούμε. Αφού ανοίξουμε ένα βάζο και δεν χρησιμοποιήσουμε όλη τη σάλτσα, ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια της και τη βάζουμε στο ψυγείο.

*Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα και τα βάζουμε στο φούρνο ανάποδα στους 100oC για 10'. Κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

8 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Ένας τέλειος τρόπος να κρατήσουμε φρέσκια σάλτσα για τα φαγητά μας :))))
Μπράβο γλυκό μου κοριτσάκι.
Φιλάκια
Καλημέρα

Taste Advisor είπε...

Μπράβο νοικοκυρούλα μου! Τα πομοντόρο μου αρέσουν τόσο πολύ και κάνουν τέλειες σάλτσες! Καλημέρες!

Roula είπε...

Έτσι φτιάχνω κι εγώ τη σάλτσα, μαζί με την πεθερά μου.
Βάζουμε και λίγη ρίγανη ή βασιλικό.
Πολλές φορές τρίβουμε και πράσινες και κόκκινες πιπεριές για έξτρα άρωμα.

elen είπε...

Έτσι ακριβώς την φτιάχνω και εγώ. Και του χρόνου να είμαστε καλά να την ξαναφτιάξουμε.

mia maria είπε...

Πολύ ωραία! Και του χρόνου!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ φιλαράκια μου!!
Και του χρόνου....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Νατάσα!Και το μηχανηματάκι φοβερό! Μεγάλη ευκολία!
Σελίνα

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Με γειά σου Σελίνα μου!!!
Χαίρομαι που σε βοήθησε τελικά....
Άντε και του χρόνου....