Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σουρωτόπιτα

 Μια διαφορετική τυρόπιτα, συνταγή της γιαγιάς μου...


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κιλό φέτα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
1 κουτάκι ανθρακούχο νερό (σόδα)
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με τυράκι. Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε κυκλικά σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει.  Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Αναμιγνύουμε τη σόδα με το αυγό και περιχύνουμε τα φύλλα. Ψήνουμε στους 180oC, με αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα. Αν η πίτα πάρει χρώμα από πάνω αλλά από κάτω είναι ακόμα άψητη, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, μόνο με την κάτω αντίσταση.


Το μυστικό είναι να ψηθεί καλά η πίτα από κάτω, για να είναι τραγανή. Λόγω της σόδας έχει πολλή υγρασία και γι' αυτό χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο από κάτω.

9 σχόλια:

Taste Advisor είπε...

Εύκολη και νόστιμη! Θα εκτελεστεί!

Asteri είπε...

Νόστιμη πιτούλα και εύκολη, ό,τι πρέπει!!!!!!!
Φιλούθιααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. πολύ εύκολη η πιτούλα σου

manousina είπε...

η παραπάνω ανώνυμη είμαι εγώ !!!!!

big mama είπε...

Πάρα πολύ εύκολη! Νόστιμη είναι σίγουρα, θα τη φτιάξω σύντομα!

Roula είπε...

Είναι πεντανόστιμη και κυρίως πανεύκολη, αυτή η πίτα.
Εγώ την είχα ακουστά ως "πατσαβουρόπιτα".
Όπως και να λέγεται πάντως, το σίγουρο είναι ότι τρώγεται με τρέλα!!!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Κορίτσια η πίτα αυτή είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη!!!
Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε....

Vasiliki είπε...

pentanostimi ke eukoli i pitoula sou

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ' ευχαριστώ Βασιλική!!!
Είναι όντως πεντανόστιμη και πανεύκολη....

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget