Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μπεσαμέλ



Υλικά για 1 δόση

2 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα γάλα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι άσπρο
1 αυγό

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1'-2'. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύοντας και πάλι ζωηρά. Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!

1 σχόλιο:

Taste Advisor είπε...

Εγώ δεν βάζω αυγό και στη θέση του βάζω τυριά αλλά και η δική σου μου αρέσει πολύ!