Υλικά
Μανιτάρια πλευρώτους
αυγό χτυπημένο
γαλέτα
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πιάτο το αυγό και σε ένα άλλο την γαλέτα ανακατεμένη με αλάτι. Παίρνουμε ένα ένα τα μανιτάρια και τα βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στη γαλέτα και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Τα σερβίρουμε ζεστά και περιχύνουμε, αν θέλουμε, με λεμονάκι.
29 σχόλια:
αχ αυτα τα μανιτάρια! ειναι πεντανοστημα! :-)
Σε πόσην ώρα μπορώ αν έχω μια μπαμπάτσικη μερίδα;
@ eatgreek όντως είναι πεντανόστιμα τα άτιμα...
@ Αστέρι μου αν αρχίσω τώρα..βάλε ένα μισάωρο μέχρι να γίνουν και κανένα 5ωρο μέχρι να έρθουν...καλά είναι?
Καλημέρα...
Πρίν τα βουτύξεις στο αυγό δοκίμασε να τα περάσεις πρώτα από το αλεύρι.
Φιλικά η συμβουλή...
Νατάσα μου πολύ ωραία ιδέα.
Δεν είχα σκεφτει να κανω ετσι τα πλευρωτους..
Πολυ ωραιο μεζεδάκι.
Φιλιά :))
δεν εχω ξαναδει μανιταρια πανε πρεπει να ειναι ωραια....εγω βεβαια δεν τα τρωω δεν μου αρεσουν αλλα θα τα κανω στον αντρουλι μου που τρελενεται....
Τι ωραίο μεζεδάκι! Έμεινε τίποτα και για μένα;-)
@ Δήμητρα σ' ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!!! Η αλήθεια είναι ότι πότε χρησιμοποιώ αλεύρι και πότε όχι...
@ Μαρία μου δοκίμασε να τα φτιάξεις έτσι και δεν θα χάσεις. Νομίζεις ότι τρως κρέας...
@ Γεωργία μου νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό θα αρχίσεις και εσύ να τα τρως..περιμένω εντυπώσεις!!
@ Μαίρη κόπιασε..έχει για όλες μεζεδάκι....
Καλημέρα Νατάσα.
Είναι πολύ νόστιμο, δελεαστικό πιάτο-μεζές-συνοδευτικό!
Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ έτσι, λόγω τηγανίσματος...Ψητά μόνο.
Ζαμπία
xxx
Καλημέρα Ζαμπία!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο που αποφεύγεις τα τηγανιτά αλλά μια φορά στο τόσο δεν είναι κακό....
Μου αρέσουν σε όλες τους τις εκδοχές, πανέ, στο φούρνο με λάδι λεμόνι, στο γκρίλ παντού!
Ωραία συνταγούλα!
Σ' ευχαριστώ Πόπη μου!!!
Αχ τι μου κάνεις τώρα??Στο τσακ κρατιέμαι και δεν πάω να πάρω μανιτάρια! Ή ίσως μετανιώσω και πάω τελικά :)
Selina
χαχαχα...Εγώ στη θέση σου θα έτρεχα....είναι πεντανόστιμα τα άτιμα!!!
καλα μιλαμεεεεεε... δεν πηγαινε το μυαλο εκειιιιιιιιιιι.. με τιποτααααα.... μου αρεσουν και σιγουρα θα τα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια που θα βρωωωωω....
οσο για το τηγανι το αποφευγω.. αλλα για τα μανιταρια θα κανω πραγματικα εξαιρεσηηηηηη....
Καλημερα!
Εγω βεβαια δεν τρωω μανιταρια, αλλα επειδη αρεσουν στον αγαπημενο μου πολύ, λέω να τα δοκιμασω...
@ ze me είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν!!!Δοκίμασε τα και περιμένω την γνώση σου.....
@ Ελπινίκη μου καλή επιτυχία και σε σένα!!!
Υπέροχο μεζεδάκι!!!!! φιλάκια
Να' σαι καλά Δημητρούλα μου!!!
Φιλιά!!
Τα πλευρώτους μπορούμε να τα κάνουμε και στα κάρβουνα με χοντρό θαλασσινό αλάτι και όταν ψηθούν τα περιχύνουμε με λαδολέμονο....
Ωραία ιδέα Νατάσα, δεν τα εχω φάει ποτέ πανε και μου αρέσουν πολύ!!Θά τα δοκιμάσω λίαν συντόμως... Φιλάκια
Τέλεια!!!!! Μπράβο κι ευχαριστούμε!
Σελίνα
Ωραία ιδέα το ψήσιμο στα κάρβουνα!!Σε ευχαριστώ πολύ!!
Ριρή μου καλή επιτυχία σου εύχομαι και περιμένω εντυπώσεις!!!
Σελίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
Χαίρομαι που σας άρεσαν....
Φιλάκια πολλά xxx
Τα μανιτάρια τα λατρεύω και αυτη η συνταγή είναι γρήγορη και φυσικά τα μανιτάρια "μυαλό".Τέλειαααααααααααα!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Μάρα μου!!!
Φιλιά xxx
αν και ηθελα να τα κανω νωριτερα, σημερα μπορεσα να βρω πλευρωτους καλα και να παρω.
λοιπον... δεν εχω λογια, οτι και να πω ειναι λιγο ειναι.. τελεια, εξαίσια, εκπληκτικα, εφαγαν ακομη και τα παιδια, που δεν τρωνε μανιταρια!!!
θα μπουνε στο μενου αρκει να βγαινει τηγανι
σ ευχαριστουμε....
Ελευθερία μου χαίρομαι πραγματικά τόοοοσο πολύ που σας άρεσαν και ειδικά στα παιδάκια σου...
Η αλήθεια είναι ότι είναι νόστιμα τα άτιμα και δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τα ψητά (σύμφωνα με την δική μας γνώμη)...Αξίζει λοιπόν που και που το τηγάνι...
Φιλάκια πολλά
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου να μου γράψεις σχόλιο...
Δημοσίευση σχολίου